TSO ÇALIŞANLARINA KVKK FARKINDALIK EĞİTİMİ
Haber
24 Aralık 2021 - Cuma 12:41 Bu haber 882 kez okundu
 
TSO ÇALIŞANLARINA KVKK FARKINDALIK EĞİTİMİ
Güncel Haberi
TSO ÇALIŞANLARINA KVKK FARKINDALIK EĞİTİMİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çalışanlarına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında farkındalık eğitimi verildi.

Zonguldak TSO Kişisel Verilerin Korunması Konunu Kapsamında; 6698 sayılı Kişisel verilen Korunması Kanunu kapsamında Zonguldak TSO bünyesinde, Kişisel Verilerin Korunması Politikasının Oluşturulması, Kişisel Veri İşleme Envanterinin Oluşturulması, Aydınlatma Metinlerinin Oluşturulması, Başvuru Formunun Oluşturulması, Şirketin Personel Sözleşmelerinin incelenerek Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK)’na Uygun Hale Getirilmesi, Üçüncü Taraf Sözleşmeleri, Kişisel veri içeren fiziksel ortamların İncelenerek KVKK’ ya Uygun Hale Getirilmesi, Personeller İçin Veri Güvenliği Konusunda Eğitim ve Farkındalık Çalışmalarının Yapılması, Kurum bünyesinde Personelinin KVKK Kapsamında Günlük İşleyişte Uymaları Gerekli Prosedürlerin Anlatılması, Çalışanlar İçin Veri Güvenliği Hükümleri İçeren Disiplin Düzenlemeleri Oluşturulması, Silme, Yok Etme veya Anonim Hale Getirme Prosedürlerinin Denetimi ve Kanun kapsamında öngörülen Teknik tedbirlere ilişkin olarak Zonguldak Teknopark bünyemizde bulunan Kuantum Siber Güvenlik A.Ş’nin Patentini alıp geliştirmiş olduğu güvenlik duvarı ile teknik tedbirler ve KVKK uyum süreci planlanmıştı.

Bu Bağlamda; Kuantum Siber Güvenlik, Yazılım, İnternet, Bilişim Sistemleri ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi  Yönetim Kurulu Başkanı ve Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Karaman tarafından verilen eğitimde, Odamızda İlgili Kanun gereği uygulamaya başlanılan; organizasyon şeması, aydınlatma metinleri, aydınlatma metni sertifikası, veri güvenliği politikası, kamera izleme ve görüntü depolama politikası, kişisel verilere erişim politikası, kişisel verilerin paylaşılması politikası, kişisel verilerin saklanması, imhası ve anonimleştirilmesi politikası, disiplin yönetmeliği, iç tetkik prosedürü, ek protokol , kişisel verilerin korunması sözleşmesi, cevap dilekçesi şablonu (kabul) dokümanı, cevap dilekçesi şablonu (red) dökümanı, KVKK eğitim katılım formu, santral için ön aydınlatma metni, güvenilir yabancı ülke kriterleri dökümanı, erişim yetki matrisi, veri ihlal bildirim formu, veri irtibat kişisi atama yönetim kurulu kararı, imha tutanağı, teknik tedbir listesi, iş başvuru formu, KVKK başvuru formu, iç denetim ve risk değerlendirme formu, 3. taraf gizlilik sözleşmesi, açık rızalar, veri sorumlusundan veri işleyene aktarım taahhütnamesi, verbis kayıt dokümanı, veri envanteri, şemalar (kişi bazlı akış şeması, saklama ortamı akış şeması), KVKK zorunlu farkındalık eğitimleri, verbsis portal eğitimi konuları anlatıldı.

Haber Merkezi

Kaynak: Editör:
Etiketler: TSO, ÇALIŞANLARINA, KVKK, FARKINDALIK, EĞİTİMİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı